About

Anogyra RallySprint 2023: Preview

Έχοντας στην διάθεση τους περίπου ενάμιση μήνα από την ολοκλήρωση του περσινού τελευταίου αγώνα μέχρι την διεξαγωγή του πρώτου φετινού αγώνα για το πρωτάθλημα ταχύτητας, αρκετοί οδηγοί έκαναν τις απαραίτητες εργασίες στα αγωνιστικά τους για την νέα αγωνιστική χρονιά. Η αυλαία της φετινής χρονιάς ανοίγει στην Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Ανώγυρα όπου τα βλέμματα των φίλων του αθλήματος θα είναι στραμμένα αυτή την Κυριακή 29 Ιανουάριου.

 Όπως κάθε χρονιά έτσι και στην φετινή στους αγώνες ταχύτητας η σειρά εκκίνησης δίνεται με την αντίστροφη σειρά . Βαθμούς θα παίρνουν οι πρώτοι 15 σε κάθε κατηγορία και θα βαθμολογούνται ως εξής: (1ος - 30 βαθμούς, 2ος - 24 βαθμούς, 3ος - 21 βαθμούς, 4ος - 19 βαθμούς, 5ος - 17 βαθμούς, 6ος - 15 βαθμούς, 7ος - 13 βαθμούς, 8ος - 11 βαθμούς, 9ος - 9 βαθμούς, 10ος - 7 βαθμούς, 11ος - 5 βαθμούς, 12ος - 4 βαθμούς, 13ος - 3 βαθμούς, 14ος - 2 βαθμούς, 15ος - 1 βαθμό). Όλοι οι αγώνες βαθμολογούνται με συντελεστή 1.00, εκτός από τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που θα έχει συντελεστή 1.25.

 Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 10:10 με την αναγνωριστική διαδρομή, ενώ ακολούθως θα διεξαχθούν τα 2 χρονομετρημένα περάσματα. Νικητής του αγώνα θα αναδειχθεί αυτός που θα σταματήσει τα ρολόγια πιο γρήγορα σε μια από τις δυο χρονομετρημένες προσπάθειες. 

Όσο αφορά τις συμμετοχές του αγώνα αυτές ανέρχονται σε 37 με τον αριθμό αυτό να δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος. Με τον αριθμό ένα να κοσμεί το Mitsubishi Lancer Evo 7 θα αγωνιστεί στον αγώνα ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης όπου θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο μιας και αρκετοί οδηγοί τόσο στην RCS2 όσο και στην RC2 έρχονται στον αγώνα με τις ίδιες βλέψεις. Στην RCS2 θα αγωνιστεί επίσης ο νικητής του αγώνα στην Ανώγυρα το 2021 Ευαγόρας Κούλουρος με Mitsubishi Lancer Evo 3, ο πρωταθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας 2020 Πέτρος Πέτρου στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 7, ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo, ο Δημήτρης Πιερή στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 6, ο Σταύρος Υπερμάχου με Mitsubishi Lancer Evo 7, ο Αντώνης Γεωργίου στο τιμόνι ενός  Mitsubishi Lancer Evo 3, ο Νικόλας Ρέππας με Mitsubishi Lancer Evo 7, ο Κωνσταντίνος Ζάκος στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo, ο Ευτύχιος Τρύφωνος με Mitsubishi Lancer Evo, ο Κώστας Παύλου στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo και ο Αχιλλέας Κούλουρος με Mitsubishi Lancer Evo 3. 

Όσο αφορά την RC2 θα αγωνιστούν 3 οδηγοί, με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Σταύρο Αντωνίου να δίνει το παρών του με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo 10. Να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει ο Λάμπρος Ιωαννίδης στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 9.

O Φοίβος Νικολάου με συνοδηγό τον Σάββα Ζάκου δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo 9. 

Ο πρωταθλητής της RC4 δήλωσε και αυτός συμμετοχή όπου δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Ξενοφώντος στο τιμόνι του Honda Civic με συνοδηγό τον Άγγελο Ξενοφώντος. Το πρώτο του αγώνα με Peugeot 208 Rally4 θα κάνει στην συγκεκριμένη κατηγορία και το δίδυμο Γιώργου Αγαθοκλέους – Στέλιου Ζάκου.

 Από τον αγώνα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρωταθλητής της RCS1 Δημήτρης Παρέλλης όπου θα αγωνιστεί με το Opel Corsa. Επιστροφή στους αγώνες μετά απο ένα χρόνο και για τον Νικόλα Καντάρα στο τιμόνι του Ford Fiesta όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον Παρέλλη στην RCS3. 

Το παρών του στον αγώνα θα δώσει και ο πρωταθλητής 2021 της RCS1 Μιχάλης Σοφοκλέους στο τιμόνι του VW Golf.

Μια θέση στο βάθρο θα επιδιώξει ο Σωκράτης Παπαναστασίου στο τιμόνι του Seat Ibiza, ενώ στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Νικόλας Νικολαΐδης με VW Golf, Παναγιώτης Μέσσιου στο τιμόνι ενός Seat Ibiza, Σοφοκλής Μιχαήλ με VW Golf, Περικλής Νικολαΐδης με VW Golf και Απόστολος Κωνστίαντος στο τιμόνι ενός VW Golf. 

Μοναχικό αγώνα θα κάνουν στην RCL1 Άκης Έλληνας – Νικόλας Ψύλλος με Ford Fiesta Dytko, στην RCT1 Ρίκκος Παναγιώτου με Suzuki Vitara και στην RC5 οι Παναγιώτης Αχιλλέως – Ανδρέας Χαραλάμπους με Suzuki Swift. 

Τέλος στον αγώνα θα αγωνιστούν και οκτώ Cross Cars, όπου προσφέρουν και αυτά πολύ θέαμα στους φίλους του αθλήματος.

Πρόκειται για τους Νίκο Θωμά, Μιλτιάδη Μιλτιάδους, Κύρο Γεωργίου, Σωκράτη Φανή, Λούκα Χριστοφόρου, Ανδρέα Χριστοφόρου, Νίκο Μιλτιάδους και Χρίστο Φανή. Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την λίστα συμμετοχών του αγώνα.