About

East Safari Rally 2023: PREVIEW

 

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για την έναρξη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλι 2023. Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες από την ολοκλήρωση του περσινού τελευταίου αγώνα μέχρι την διεξαγωγή του πρώτου φετινού αγώνα αρκετά πληρώματα έκαναν τις απαραίτητες εργασίες στα αγωνιστικά τους, πραγματοποίησαν δοκιμαστικά και πλέον είναι έτοιμοι να βάλουν ξανά τις αγωνιστικές τους στολές.

 

 Με τις γρήγορες αλλά και απαιτητικές ειδικές διαδρομές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου ξεκινάει ο φετινός θεσμός του πρωταθλήματος και σίγουρα τα πληρώματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά́ μιας και το λάθος θα τους στοιχίσει. Το East Safari Rally θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο 18 – 19 Φεβρουαρίου και αποτελείτε από 10 ειδικές διαδρομές. Θα διεξαχθούν 2 επαναλαμβανόμενες το Σάββατο ( Παραλιμνίτικα, Αγία Θέκλα) και 3 επαναλαμβανόμενες την Κυριακή (Χαλοσπιτιά, Αυγόρου, Δασάκι).


 


 Χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα είναι οι επιστροφή των νυκτερινών ειδικών διαδρομών του Σαββάτου όπου χαρίσουν στους θεατές αλλά και στα πληρώματα μοναδικές στιγμές. Όσο αφορά τις συμμετοχές του αγώνα αυτές ανέρχονται σε 24 ενώ η λίστα συμμετοχών του αγώνα απαρτίζετε και από 5 ιστορικά αγωνιστικά. 

 

Mε τον αριθμό 1 στο VW Polo R5 θα ξεκινήσουν για ακόμα μια χρονιά οι πρωταθλητές των 3 τελευταίων χρόνων Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου όπου θα επιδιώξουν να φύγουν από τον αγώνα με την νίκη. Απέναντι τους θα βρεθεί ο περσινός νικητής του αγώνα Πέτρος Παντελή όπου στο τιμόνι του Citroen DSR5 και με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. 






Το τελευταίο πλήρωμα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία R5 είναι το πάντα υπολογίσιμο Skoda Fabia R5 με πλήρωμα τον Χρίστο Δημοσθένους – Κύπρο Χριστοδούλου όπου θα κυνηγήσουν και αυτοί την νίκη μέχρι και την τελευταία ειδική διαδρομή. 






 Μετά την τελευταία του παρουσία στο περσινό Tulip Rally επιστροφή στους αγώνες για το δίδυμο Σοφιανού Ρούσσου – Ανδρέα Γιαννακού όπου με το Ford Fiesta Rally3 άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στον πρώτο αγώνα που έλαβαν μέρος,αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν και στον επερχόμενο αγώνα. 




7 πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC2, με τους περσινούς πρωταθλητές Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου με το Mitsubishi Lancer Evo 9 να είναι εκ των πρωταγωνιστών μιας και γνωρίζουν καλά αυτές τις ειδικές. Από την Πάφο έρχεται ο Χρίστος Χριστοδούλου όπου στο τιμόνι του Subaru Impreza και με συνοδηγό τον Ευάγγελο Ξενοφώντος είναι ένα πλήρωμα που διαθέτει την ταχύτητα σε κάθε αγώνα. 



Τον πρώτο του αγώνα με Mitsubishi Lancer Evo 9 θα πραγματοποίηση ο Κώστας Μιχαηλίδης με συνοδηγό τον Ανδρέα Νέστωρος, ενώ ο πάντα υπολογίσιμος Σταύρος Αντωνίου με το πορτοκαλί Mitsubishi Lancer Evo 10 και με συνοδηγό τον Δημήτρη Πιερή πηγαίνουν στον αγώνα με στόχο μια θέση στο βάθρο. 






Εκτός από αυτά τα πληρώματα μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας θα κυνηγήσουν και οι Κυριάκος Κυριάκου – Χρίστος Αριστείδου ( Subaru Impreza), Γιώργος Νέστωρος – Γιάννος Καλλή (Mitsubishi Lancer Evo 10), Μάριος Ποταμού – Χρυσοβαλάντης Τζιακσον (Subaru Impreza).






4 πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS2 με τον περσινό πρωταθλητή Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου να δηλώνει και αυτός συμμετοχή έχοντας στα χέρια του ένα Mitsubishi Lancer Evo 7 και συνοδηγό τον Ελένιο Νικολάου. Δυνατοί συνδυασμοί αγωνίζονται και σε αυτή την κατηγορία με στόχο την νίκη όπως Κωνσταντίνος Σιώφερος – Κύρος Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo 6), Ηλίας Πιερή – Γιάννος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo 6) και Σταύρος Σταύρου – Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου (Mitsubishi Lancer Evo 7).





 3 πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC4 όπου ο Χρύσος Παντελή οδηγώντας ένα Peugeot 208 και με συνοδηγό τον Tούλλη Αριστοδήμου έχουν τον πρώτο λόγο για την νίκη απέναντι στον Γιαννάκη Τζώρτζη - Ανδρέα Χρυσοστόμου με ένα Ford Fiesta και Λούη Παπαγεωργίου - Τάκη Σταύρου με Citroen DS3.





 Μοναχικό αγώνα στην RC5 θα κάνουν οι περσινοί πρωταθλητές της κατηγορίας Χρίστος Σκορδής με συνοδηγό τον Πρόδρομο Χρυσάνθου με το Ford Fiesta





3 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή και στην RCS1 με τους πρωταθλητές και αυτής της κατηγορίας Μιχάλη Σοφοκλέους οδηγώντας το γνωστό VW Golf με συνοδηγό τον Ευαγόρα Παντελίδη να δηλώνουν και αυτοί συμμετοχή σε ένα αγώνα που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται πάντα.






 Για να πάρει την νίκη στην κατηγορία έρχεται με το Peugeot 106 ο Θωμάς Θεοφάνους με συνοδηγό τον Άγγελο Ξενοφώντος, ενώ το τρίτο πλήρωμα της κατηγορίας είναι ο Χαράλαμπος Καθητζιώτης στο τιμόνι του Hyundai Accent και συνοδηγό τον Παναγιώτη Γεωργίου.





Στον αγώνα θα δούμε και 2 πληρώματα με αγωνιστικά κατηγορίας RCL1,πρόκειτε για τους Άκη Έλληνα-Μιχαλάκη Μιχαήλ (Ford Fiesta Dytco) και Φλώρο Στυλιανού-Άγγελος Μακρίδης (Mitsubishi Mirage Dytco)






Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους και 5 πληρώματα με αγωνιστικά Historic που θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στον αγώνα.Πρόκειτε για τους Ανδρέα Εγγλέζου-Παύλος Ανδρέου (Proton Satria) , Κώστας και Σπύρος Πατσάλη (VW Golf) , Μιχάλης Μιχαηλίδης-Κωνσταντίνος Εγγλέζου (Mitsubishi Colt) , Μανώλης και Ανδρέας Γιάλλουρος (Nissan 240 RS) και Χρίστος Λημνιώτης-Γιαννάκης Παφίτης (Zastava Yugo R)

Καλό αγώνα σε όλους!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις ώρες των ειδικών διαδρομών, τους χάρτες και την λίστα συμμετοχών του αγώνα.