About

Finikoudes Larnaca Rally 2023: Preview

Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Μαΐου ο πρώτος αγώνας από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στη Λάρνακα. Το Φοινικούδες Ράλι περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων θα διεξαχθούν δύο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο (Πετροφάνι, Πυργά) και δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή (Καλαβασός, Αναλιόντας).


22 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα εκ των οποίων τα τρία είναι κατηγορίας R5. Πρόκειται για τους Σίμο Γαλαταριώτη - Αντώνη Ιωάννου (VW Polo R5), Παναγιώτη Γιάγκου οδηγώντας Hyundai I20 R5 με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου, ενώ το τρίτο αγωνιστικό της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι το Citroen DS3 R5 του Κώστα Ζήνωνος με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή. 


Πέντε πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC2 με το κάθε ένα από αυτά να έχει τις δικές του πιθανότητες για επικράτηση στην κατηγορία. Αφορά τους Σόφη Ρούσο με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και αυτοκίνητο Ford Fiesta Rally3, Γιώργο Νέστωρος οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Γιάννο Καλλή, Μιχάλη Ποσείδιας στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Σάββα Λαό, Κώστα Λαός με συνοδηγό τον Παναγιώτη Λαό με αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 9 και Γιάγκο Γιάγκου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 9 με συνοδηγό τον Ανδρέα Νέστωρος.


Τρία πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS2, με τους Πέτρο Λαό στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 6 με συνοδηγό τον Σωτήρη Λαό, Κωνσταντίνο Ζάκου με συνοδηγό τον Στέλιο Ζάκου με αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 3 και Χριστόδουλο Χριστοδούλου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 6 με συνοδηγό τον Βαγγέλη Χριστοδούλου.


Δύο Mitsubishi Mirage Dytko θα αγωνιστούν στην RCL1, με τους Λούη Παπαγεωργίου με συνοδηγό τον Χρηστάκη Ππαή και Φλώρο Στυλιανού με συνοδηγό τον Άγγελο Μακρίδη.


Επίσης δύο ανταγωνιστικοί συνδυασμοί θα λάβουν μέρος στην RC4 όπου πρόκειται για τους Πέτρο Παντελή στο τιμόνι του Citroen DS3 R3 με συνοδηγό τον Τούλη Αριστοδήμου και Ζαχαρία Μανώλη με συνοδηγό τον Κώστα Ευριπίδου όπου θα αγωνιστούν με το καινούργιο τους αγωνιστικό ένα Peugeot 208 R2.

Όσο αφορά στην RCS1 και σε αυτή την κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή δύο πληρώματα με τους Μιχάλη Σοφοκλέους στο τιμόνι του Volkswagen Golf με συνοδηγό τον Ευαγόρα Παντελίδη και Χριστόδουλο Χριστοδούλου με Honda Civic.


 Δύο συνδυασμοί δήλωσαν και στην RCS3 όπου πρόκειται για τους Δημήτρη Παρέλλη με συνοδηγό τον Αντώνη Σιαμπτάνης με Opel Corsa και Παναγιώτη Προδρόμου με Honda Civic.


Τέλος μοναχικό αγώνα θα κάνουν στην RCT1 ο Σώτος Τρικωμίτης οδηγώντας Suzuki Vitara με συνοδηγό τον Ανδρέα Νικολάου, στην RCL2 ο Νίκος Μαραγκός στο τιμόνι του Mazda RX8 με συνοδηγό το Νεόφυτο Καρεκλά και στην MIXED ο Πέτρος Λαός με συνοδηγό τον Γιάννο Ευριπίδου και αυτοκίνητο Mitsubishi Galant.

Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το ωράριο των ειδικών διαδρομών τους χάρτες αλλά και τη λίστα συμμετοχών του αγώνα