About

Finikoudes Larnaca Rally 2023: Άνετη νίκη για τον Σίμο Γαλαταριώτη!

 Ολοκληρώθηκε το απόγευμα ο πρώτος αγώνας ράλι από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στην Λάρνακα με την ονομασία Φοινικούδες Λάρνακα Ράλι 2023. Τα πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν οκτώ απαιτητικές ειδικές διαδρομές μέσα στο Σαββατοκύριακο. 



Μεγάλοι νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου. Το πλήρωμα του Volkswagen Polo GTI R5 διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το χθεσινό τους πλεονέκτημα και έτσι κερδίζοντας και όλες τις σημερινές ειδικές διαδρομές κατάφεραν να ανέβουν πρώτοι στην ράμπα του τερματισμού. 



Μάχη όπου κράτησε μέχρι και την τελευταία ειδική του αγώνα είχαμε ανάμεσα στα υπόλοιπα δύο αγωνιστικά R5 με πληρώματα τους Γιάγκου - Νικολάου και Ζήνωνος - Χριστοφή. Στο τέλος αυτοί που επικράτησαν και φεύγουν από την Λάρνακα με τη δεύτερη θέση γενικής είναι ο Κώστας Ζήνωνος οδηγώντας Citroen DS3 R5 με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή. 



Το βάθρο του σημερινού αγώνα συμπλήρωσαν με το Hyundai I20 R5 ο Παναγιώτης Γιάγκου με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου κάνοντας ωραία περάσματα. 



Ενδιαφέρον επιφύλασσε και η RC2 όπου και σε αυτή την κατηγορία το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι και την τελευταία ειδική του αγώνα μιας και τόσο οι Νέστωρος - Κάλλη όσο και οι Ρούσος - Κωνσταντίνου ήθελαν διακαώς τη νίκη. Στο τέλος αυτοί που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί της κατηγορίας και στην τέταρτη θέση γενικής είναι οι Γιώργος Νέστωρος με συνοδηγό τον Γιάννο Καλλή και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 10, με τους Σόφη Ρούσο οδηγώντας το Ford Fiesta Rally3 και με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου να υποχωρούν στην πέμπτη θέση γενικής. Στην έκτη θέση γενικής και πρώτοι στην RCL1 τερμάτισαν οι Φλώρος Στυλιανού στο τιμόνι του Mitsubishi Mirage Dytko και με συνοδηγό Άγγελος Μακρής όπου αγώνα με αγώνα αρχίζουν να μαθαίνουν καλύτερα το καινούργιο τους αγωνιστικό. Ακολουθούν στην έβδομη θέση γενικής οι Γιάγκος Γιάγκου - Ανδρέας Νέστωρος με Mitsubishi Lancer Evo 9, στην όγδοη θέση γενικής και πρώτοι στην RCS2 οι Κωνσταντίνος Ζάκου - Στέλιος Ζάκου με Mitsubishi Lancer Evo 3, στην ένατη θέση γενικής οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου - Βαγγέλης Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo 6, στην δέκατη θέση γενικής και πρώτοι στην RCT1 οι Σώτος Τρικωμίτης - Ανδρέας Νικολάου με Suzuki Vitara, στην ενδεκατη θέση γενικής και πρώτοι στην MIXED τερμάτισαν οι Πέτρος Λαός - Γιάννος Ευριπίδου με Mitsubishi Galant, ενώ στην δωδέκατη θέση τερμάτισαν οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου - Σταύρος Χριστοδούλου με Honda Civic.

 Τον σημερινό αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα πληρώματα Πέτρος Λαός - Σωτήρης Λαός (Mitsubishi Lancer Evo 6), Πέτρος Παντελή - Τούλης Αριστοδήμου (Citroen DS3 Max), Μιχάλης Ποσείδιας - Σάββας Λαός (Mitsubishi Lancer Evo 10) και Παναγιώτης Προδρόμου - Ανδρέας Καραντώνη (Honda Civic). Το βίντεο του αγώνα αλλά και φωτογραφικό υλικό θα αναρτηθούν το συντομότερο στην σελίδα μας στο Facebook.