About

Dionysos RallySprint 2023: Preview

 Με ρεκόρ συμμετοχών για την φετινή σεζόν θα πραγματοποιηθεί ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ταχύτητας για το 2023 με συντελεστή 1,25 από την Pafos Motosport Assosiation.



 Χώρος διεξαγωγής του αγώνα θα είναι στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Κούκλια όπου σε μία νέα χωμάτινη ειδική διαδρομή μήκους 2.2 χιλιομέτρων τα πληρώματα είναι έτοιμα να τα δώσουν όλα και να προσφέρουν θέαμα στους θεατές. 



Στις 9:45 το πρωί θα ξεκινήσει η δοκιμαστική διαδρομή ενώ ακολούθως θα διεξαχθούν τα δύο χρονομετρημένα περάσματα. Όσο αφορά τις συμμετοχές του αγώνα αυτές ανέρχονται σε 48 φέρνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα ενόψει και της νέας χρονιάς. Τον φετινό τίτλο διεκδικούν τρεις οδηγοί όπου πρόκειται για τους Νίκο Θωμά με Semog Bravo Sport, Πέτρος Πέτρου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 7 και Γιάννος Ιωαννίδης στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer 7.



 Στην RC2 δήλωσαν συμμετοχή τέσσερις οδηγοί με τους Λάμπρο Ιωαννίδη με Mitsubishi Lancer Evo 9 και Σταύρο Αντωνίου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 10 είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.



 Την πρώτη του φετινή εμφάνιση σε αγώνα ταχύτητας θα κάνει ο Πέτρος Παντελή στα πηδάλια του ολοκαίνουργιου Renault Clio Rally3. 



Ο τέταρτος οδηγός που θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ο Μάριος Ποταμού στο τιμόνι του Subaru Impreza.Μοναχικό αγώνα στην RC4 θα κάνει ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με το Honda Type R. 



Τέσσερα πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC5, όπου πρόκειται για τους Χρήστο Πετρακίδη με Ford Fiesta, Παναγιώτη Αχιλλέως με συνοδηγό τον Ανδρέα Χαραλάμπους και αυτοκίνητο Suzuki Swift, Σκεύο Γερολέμου οδηγώντας Suzuki Swift και Σωτήρη Πετρακίδη στο τιμόνι του Ford Fiesta. 



Δέκα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ανταγωνιστική RCS1 με το κάθε ένα από αυτά να έχει τις δικές του πιθανότητες για επικράτηση. Αναφερόμαστε στους Σωκράτη Παπαναστασίου οδηγώντας Seat Ibiza, Νικόλα Νικολαΐδη στο τιμόνι του Volkswagen Golf, Σοφοκλή Μιχαήλ με Volkswagen Golf, Άγγελο Ξενοφώντος - Νικόλα Ψύλλος με Peugeot 206, Χρυσόστομο Παντελή οδηγώντας Peugeot 206, Μάριο Ζάκου στο τιμόνι του Volkswagen Golf, Ανδρέα Ξενοφώντος - Ανδρέα Νέστορος με Peugeot 206, Απόστολο Κωνστίαντο οδηγώντας Volkswagen Golf, Στέλιο Ζάκου στο τιμόνι του Toyota Starlet και Χρήστο Αναστασίου με Opel Corsa. 



Στην θεαματική RCS2 θα αγωνιστούν δεκατέσσερις οδηγοί συμπεριλαμβανομένων και των δύο που διεκδικούν τον τίτλο της γενικής κατάταξης Πέτρου και Ιωαννίδη.



 Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τους δύο κι άλλοι οδηγοί της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν βλέψεις για το βάθρο της γενικής κατάταξης. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo 6, Ηλία Πιερή οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 6, Μάριο Παύλου στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer, Ευαγόρα Κούλουρο με Mitsubishi Lancer Evo 3, Αυγερινό Ανδρέου - Πέτρο Πίττα οδηγώντας Subaru Impreza, Ιάκωβο Πενταρά στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 6, Γιαννάκη Ιωάννου με το Toyota Celica, Παναγιώτη Μαρασινό - Φρίξο Φρίξου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 6, Αχιλλέα Κουλούρο στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 3, Ανδρέα Ανδρέου με Subaru Impreza, Μάριο Αντωνίου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 3 και Αντώνη Γεωργίου - Χρήστο Γεωργίου οδηγώντας Mitsubishi Lancer. 



Μοναχικό αγώνα στην RCT1 θα κάνει ο Ρίκκος Παναγιώτου με το Suzuki Vitara. Μαζί με τον Θωμά με Cross Car θα αγωνιστούν ακόμη δώδεκα οδηγοί.



 Αναφερόμαστε στους Μιλτιάδη Μιλτιάδου και Κυριάκο Γεωργίου που θα αγωνιστούν  με Speedcar Xtrem, ενώ οι άλλοι υπόλοιποι οδηγοί θα τους απολαύσουμε με Semog Bravo Sport.Πρόκειτε για τους Κύρο Γεωργίου , Στέφανο Γεωργίου , Φαίδωνα Ιάσωνος , Γιώργο Δημούση , Harut Kachatrian , Ανδρέα Χριστοφόρου , Adar Melamed ο, Ιωάννη Φανη, Κωνσταντίνο Γεωργίου και Μιχάλη Δημούση !

Τέλος μοναχικό αγώνα και στην κατηγορία Novice  θα κάνει ο Βασίλης Κυριακού με Speedcar Xtrem. Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα κάθε επιτυχία και να απολαύσουμε οδηγοί-θεατές-διοργανωτές τον αγώνα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη λίστα συμμετοχών αλλά και τον χάρτη του αγώνα.