About

Alassa HillClimb 2024: Preview

 Μετά από αρκετό καιρό ήρθε η ώρα για την διεξαγωγή του παγκύπριου πρωταθλήματος αναβάσεων, όπου ο πρώτος αγώνας του θεσμού θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 12 Μαΐου στην Άλασσα και πιο συγκεκριμένα στην γνωστή διαδρομή δίπλα στο φράγμα του Κούρη μήκους 3.2 χιλιομέτρων.



 Οι οδηγοί  έκαναν τις απαραίτητες εργασίας ούτως ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι για την φετινή χρονιά.  Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 10:00 με την δοκιμαστική ενώ ακολούθως θα ξεκινήσουν οι μάχες με το χρονόμετρο.



 Όσο αφορά τις συμμετοχές του αγώνα ανέρχονται σε 24. Με τον αριθμό 1 θα εκκινήσει ο Λούκας Χριστοφόρου με το Talex που θα επιδιώξει να φύγει νικητής από τον πρώτο αγώνα του θεσμού. 



Τις δίκες τους πιθανότητες έχουν και οι Denner/Topcu με Mitsubishi Lancer Evo 6 όπως και ο Αβράμης Αβραάμ με το πανέμορφο  Nissan Pulsar.



Ένας από τους βασικούς στις λίστες συμμετοχών σε κάθε αγώνα και πρωταθλητής στην κατηγορία του Φώτος Φωτιάδης με Mitsubishi Lancer Evo 3 ετοιμάζεται για ακόμη μια καλή εμφάνιση, ενώ από τον αγώνα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Χρίστος Πολυκάρπου ο οποίος με το γνωστό BMW E36 είναι έτοιμος για όλα. 



 Έτοιμοι για ένα καλό αποτέλεσμα στις κατηγορίες τους είναι και οι Στέλιος Κυθρεώτης (Honda Civic), Kύρος Γεωργίου (Cross Kart), Χρίστος Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer Evo 3), Μάριος Κωνσταντινίδης (VW Golf), Κωνσταντίνος Σιόφερος (Mitsubishi Colt), Κυριάκος Κουδούνιας (Renault Clio), Γιάννος Καδής (Honda Civic), Mηνάς Mηνά (Mazda MX5) και Αργύρης Μπέλου (Toyota Corolla GT4). 



Τον αγώνα θα τιμήσουν με την παρουσία τους οδηγοί όπως Ευτύχιος Τρύφωνος – Ηλίας Τρύφωνος (Mitsubishi Lancer Evo 8), Χάρης Πέρικκος (Honda Integra), Ανδρέας Χριστοφόρου (Cross Kart), Αλέξης Προξενου (Mitsubishi Lancer Evo 6), Φραντζέσκος Κεκκουρη (Subaru Impreza), Γιάννης Εγγλέζου (Honda Civic), Νικόλας Χαραλάμπους (Lada), Αργύρης Σταύρου (Suzuki Swift), Μάριος Σεβαστιδης (Mini Cooper) και Ορέστης Αγαθοκλέους – Πάρης Mεζος (Ford Escord). Στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την λίστα συμμετοχών του αγώνα.