About

East Safari Rally 2023: Με νίκη ξεκίνησαν το νέο πρωτάθλημα οι Γαλαταριώτης - Ιωάννου!

 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Μεγάλοι νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου. Το πλήρωμα του Volkswagen Polo R5 επικράτησε των υπολοίπων πληρωμάτων στις οκτώ από τις δέκα ειδικές του αγώνα και δικαίως ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 



Ωραίες μάχες είχαμε για το ποιο πλήρωμα θα κατακτήσει τελικά την δεύτερη θέση γενικής μεταξύ Πέτρου Παντελή - Αντώνη Χρυσοστόμου και Χρίστου Δημοσθένους - Κύπρου Χριστοδούλου.



 Στο τέλος το πλήρωμα που κατάφερε να ανέβει την ράμπα του τερματισμού στην δεύτερη θέση είναι το Skoda Fabia R5 του Χρίστου Δημοσθένους με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου. Το Δίδυμο Δημοσθένους - Χριστοδούλου μπήκε από την αρχή του αγώνα με τέρμα γκάζι, γεγονός που φαίνεται και από τους χρόνους που έγραψαν καθώς επικράτησαν των Παντελή - Χρυσοστόμου σε όλες τις σημερινές ειδικές διαδρομές. 



Με τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης φεύγουν από τον αγώνα ο Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Αγωνιζόμενοι με Citroen DS3 R5, δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν την δεύτερη θέση όπου τερμάτισαν στην χθεσινή μέρα και ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τρίτη θέση γενικής. 



Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην RC2 τερμάτισε ο Γιώργος Εγγλέζου με συνοδηγό τον Παύλο Εγγλέζου. Οι περσινοί πρωταθλητές της κατηγορίας έλαβαν μέρος με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo 9 όπου κατάφεραν και έγραψαν τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας σε τέσσερις από τις δέκα ειδικές διαδρομές.



 Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτος στην RCS2 τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σιώφερος με συνοδηγό τον Κύρο Γεωργίου. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo 6 κάνοντας σταθερά αλλά και γρήγορα περάσματα ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία τους. Ακολουθούν στην 6η θέση γενικής Γιώργος Νέστορος - Γιάννος Καλλή (Mitsubishi Lancer Evo 10), στην 7η θέση γενικής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου - Ελένιος Νικολάου (Mitsubishi Lancer Evo 7), ενώ στην 8η θέση γενικής ολοκλήρωσαν οι Κώστας Μιχαηλίδης - Ανδρέας Νέστορος (Mitsubishi Lancer Evo 9).



 Στην 9η θέση γενικής και νικητής στην δικίνητη κατηγορία αναδείχθηκε ο Χρύσος Παντελή με συνοδηγό τον Τούλλη Αριστοδήμου. Παρά το γεγονός ότι το δίδυμο του Peugeot 208 επικράτησε στις εννέα από τις δέκα ειδικές του αγώνα, έγραψε ανταγωνιστικούς χρόνος στις σημερινές ειδικές διαδρομές αφήνοντας πίσω τους αρκετά τετρακίνητα αυτοκίνητα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Αντωνίου - Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo 10). 



Από κει και πέρα ακολουθούν στην 11η θέση γενικής και πρώτοι στην RC4 τερμάτισαν οι Γιαννάκης Τζώρτζης οδηγώντας Ford Fiesta με συνοδηγό τον Ανδρέα Χρυσοστόμου, στην 12η θέση γενικής και πρώτοι στην RCL1 ολοκλήρωσαν οι Άκης Έλληνας με συνοδηγό τον Μιχαλάκη Μιχαήλ με το γνωστό Ford Fiesta Dytko



Στην 13η θέση γενικής τερμάτισαν οι Μάριος Ποταμού - Χρυσοβαλάντης Τζιακσον (Subaru Impreza). Εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση των Θεοφάνους - Ξενοφώντος μετά την ολοκλήρωση της ειδικής διαδρομής 10, οι περσινοί πρωταθλητές της κατηγορίας RCS1 Μιχάλης Σοφοκλέους στο τιμόνι του ανανεωμένου Volkswagen Golf με συνοδηγό τον Ευαγόρα Παντελίδη ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους.

 


Στην 15η θέση Γενικής ολοκλήρωσαν οι Λούης Παπαγεωργίου - Τάκης Σταύρου (Citroen DS3). Στην 16η θέση γενικής ολοκλήρωσαν οι Χρίστος Σκορδής με συνοδηγό τον Πρόδρομο Χρυσάνθου όπου ήταν και το μοναδικό πλήρωμα που έλαβε μέρος στην κατηγορία RC5.



 Τέλος στην 17η θέση γενικής τερμάτισαν οι Χαράλαμπος Καθητζιώτης - Παναγιώτης Γεωργίου (Hyundai Accent). 

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα πληρώματα Σταύρος Σταύρου - Ελπιδοφόρος Ελπιδοφόρου (Mitsubishi Lancer Evo 7), Θωμάς Θεοφάνους - Άγγελος Ξενοφώντος (Peugeot 106), Χρίστος Χριστοδούλου - Ευάγγελος Ξενοφώντος (Subaru Impreza), Φλώρος Στυλιανού - Άγγελος Μακρίδης (Mitsubishi Mirage Dytko), Ηλίας Πιερή - Γιάννος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo 6) και Σοφιανός Ρούσσος - Ανδρέας Γιαννάκου (Ford Fiesta). 

Οι φωτογραφίες αλλά και το βίντεο του αγώνα θα αναρτηθούν το συντομότερο στην σελίδα μας στο Facebook.