About

Cyprus Rally 2023: Preview

 Λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από την διεξαγωγή του εθνικού μας αγώνα το γνωστό Cyprus Rally. Το Cyprus Rally 2023 επιστρέφει στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής όπου αποτελεί τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα του θεσμού ενώ παράλληλα είναι και ο τρίτος και τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι με διοργανωτή τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου. 


Τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα έχουν ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες ούτως ώστε να είναι πανέτοιμη για τον δύσκολο αγώνα, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου. Συνολικά 12 ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το πρόγραμμα του αγώνα, εκ των οποίων τρεις επαναλαμβανόμενες το Σάββατο (Ξυλιάτος, Καπουράς, Κούρδαλι) και τρεις επαναλαμβανόμενες την Κυριακή (Γέρι, Λεύκαρα, Άγιος Επιφάνιος). 



Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 27 πληρώματα όπου είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για επικράτηση στις κατηγορίες τους. Με τον αριθμό 1 στις πόρτες του Volkswagen Polo Gti R5 θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Nasser Al Attiyah - Mathieu Baumel όπου χρειάζονται διακαώς την νίκη μεταξύ των πληρωμάτων του μεσανατολικού πρωταθλήματος για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Με τον αριθμό 2 θα ξεκινήσουν οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής Abdullah Al Rawahi - Ata Al Hmoud με το Skoda Fabia Evo όπου θα κάνουν τα πάντα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση όπου τα δύο αυτά πληρώματα έχουν την ίδια βαθμολογία στην γενική κατάταξη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου θα κληθεί να αναδείξει τον πρωταθλητή σύμφωνα με τους κανονισμούς της για περιφερειακά πρωταθλήματα. Με τον αριθμό 3 στα παράθυρα του ολοκαίνουργιου Renault Clio Rally3 θα ξεκινήσουν τον αγώνα οι Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Πάμπο Λαό. 



Στην κατηγορία R5 θα αγωνιστούν επίσης με το Skoda Fabia οι Χρήστος Δημοσθένους - Κύπρος Χριστοδούλου, Κώστας Ζήνωνος - Φάνος Χριστοφή οδηγώντας Citroen DS3, Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου στο τιμόνι του Volkswagen Polo και Παναγιώτης Γιάγκου - Άριστος Νικολάου με Hyundai I20. Με τον αριθμό 28 θα ξεκινήσουν οι Yildiz Omer - Ahmet Ozderem με Ford Fiesta, ενώ το τρίτο και τελευταίο πλήρωμα που έρχεται για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής είναι οι Mshari Al Thefiri - Nasser Saadon Al Kuwari όπου θα οδηγήσουν ένα Mitsubishi Lancer Evo 10. 



Ακόμη ένα αγωνιστικό κατηγορίας Rally3 θα αγωνιστεί στο Ράλι Κύπρος όπου δεν είναι άλλο από το Ford Fiesta με πλήρωμα τους Σοφιανό Ρούσο - Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου. Μετά από αρκετούς μήνες αποχής επιστροφή στους αγώνες για τους Φώτο Γιαννουρή - Ανδρέα Χρυσοστόμου στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 9. Για ακόμη μία χρονιά θα αγωνιστεί στον εθνικό μας αγώνα ο Χρήστος Χριστοδούλου με συνοδηγό τον Παναγιώτη Κυριάκου και αυτοκίνητο Subaru Impreza. 



Δύο πληρώματα θα αγωνιστούν στην κατηγορία RC4 με Peugeot 208 R2. Πρόκειται για τους Χρυσόστομο Παντελή - Τούλλη Αριστοδήμου και Ζαχαρία Μανώλη - TBA. Πέντε πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS1 όπου θα προσφέρουν ωραία περάσματα στους θεατές. 



Αναφερόμαστε στους Θωμά Θεοφάνους - Άγγελο Ξενοφώντος με Peugeot 106, Μιχάλη Σοφοκλέους - Ευαγόρα Παντελίδη στο τιμόνι του Volkswagen Golf, Μάριος Ζάκου - Κωνσταντίνος Ζάκου οδηγώντας Honda Civic, Νικόλας Κυριακού - Γιώργος Ζουππουρης με Honda Civic και Παναγιώτης Ηρακλή - Ηλίας Ηλίας στο τιμόνι ενός Opel Corsa. 



Τρία πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS2 με τους Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου - Λένο Νικολάου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 7 να έρχονται αντιμέτωποι με το Mitsubishi Lancer Evo 6 με πλήρωμα τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου - Ανδρέα Νέστωρος και Σταύρο Υπερμάχου - Βασίλη Υπερμάχου με Mitsubishi Lancer Evo 7. 



Τρία πληρώματα περιλαμβάνει και η RCL1 με τους Άκη Έλληνα - Γιώργο Πουγιούκκα με Ford Fiesta, Φλώρο Στυλιανού - Άγγελο Μακρίδη οδηγώντας Mitsubishi Mirage και Λούη Παπαγεωργίου - Πρόδρομο Χρυσάνθου με ακόμη ένα Mitsubishi Mirage. 


Τέλος στον Εθνικό μας αγώνα θα αγωνιστούν και οι Σωτήρης Πετρακίδης - Χρήστος Πετρακίδης με Ford Fiesta και Νίκος Μαραγκός - Νεόφυτος Καρεκλάς το τιμόνι ενός Mazda RX8.

 Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις ώρες των ειδικών διαδρομών, τους χάρτες αλλά και την λίστα συμμετοχών του αγώνα.