About

Cyprus Rally 2023: ο βασιλιάς στον θρόνο του!

 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το 50ο διεθνές ράλι Κύπρος 2023! Ο αγώνας ξεκίνησε σήμερα με την αποχώρηση των πρωτοπόρων μέχρι εκείνο το σημείο Γαλαταριώτη/Ιωάννου με Volkswagen Polo GTI R5 όταν στην ειδική διαδρομή Γέρι 1 κατά την διάρκεια του άλματος στα αρχικά στάδια της ειδικής έπαθε ζημιά το ραδιατέρ του αγωνιστικού με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα. 



Έτσι το έργο των Al-Attiyah/Baumel επίσης με Volkswagen Polo GTI R5 έγινε ευκολότερο και διαχειρίστηκαν άψογα το πλεονέκτημα που είχαν από τον ανταγωνισμό!Η σημερινή νίκη του οδηγού από το Κατάρ είναι η όγδοη σε αγώνα ράλι Κύπρος!



 Δεύτεροι γενικής και MERC πλήρωμα ολοκλήρωσαν οι Al-Rawahi/Al-Hmoud με Skoda Fabia R5 Evo που επικράτησαν μάλιστα και σε 4 σημερινές ειδικές δείχνοντας ότι βελτιώνονται αγώνα με αγώνα! Με τα πιο πάνω τελικά αποτελέσματα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής τα παραπάνω πληρώματα ισοβαθμούν απόλυτα σε νίκες δεύτερες θέσεις και εγκαταλείψεις συνεπώς η FIA θα αποφασίσει τον φετινό πρωταθλητή σύμφωνα με τους κανονισμούς για περιφερειακά πρωταθλήματα!


Εξαιρετικό αγώνα έκαναν οι Χρίστος Δημοσθένους και Κύπρος Χριστοδούλου που με το Skoda Fabia R5 έκαναν σωστή διαχείρηση!Ανέβηκαν στο βάθρο και φεύγουν από τον αγώνα με το πρωτείο μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων κάτι που επιθυμούσαν ιδιαίτερα!


 Στην τέταρτη θέση γενικής ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου που κατά την διάρκεια των σημερινών ειδικών πίεσαν για να ανέβουν στην κατάταξη ενώ να σημειωθεί ότι ήταν το ταχύτερο κυπριακό πλήρωμα στις σημερινές ειδικές παίρνοντας το απόλυτο των βαθμών!


 Πέμπτοι γενικής τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός με το ολοκαίνουργιο Renault Clio Rally3 που αποτελεί ένα παρά πολύ καλό αποτέλεσμα,καθώς αν κρίνουμε από το γεγονός ότι με πολύ λίγες δοκιμές και με ένα νέο αγωνιστικό πρωταγωνίστησαν και ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και θεαματικοί !

 Έκτοι γενικής και πρώτοι μεταξύ των δικίνητων αγωνιστικών τερμάτισαν τον αγώνα οι Χρύσος Παντελή/Τούλης Αριστοδήμου με Peugeot 208 R2 αφού αντιμετώπισαν τις ατυχίες και δικαιώθηκαν στα τέλος! 


Κορυφαίο πλήρωμα RCS2 αναδείχθηκαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου/Λένος Νικολάου με Mitsubishi Lancer Evo 7 που πήραν ένα σημαντικό αποτέλεσμα! 



Την μάχη στην RCL1 κέρδισαν οι Άκης Έλληνας/Γιώργος Πουγιούκας με Ford Fiesta και πήραν και την όγδοη θέση γενικής ενώ ένατοι τερμάτισαν οι Φλώρος Στυλιανο/Άγγελος Μακρίδης με Mitsubishi Mirage! Την κορυφαία δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι Σταύρος και Βασίλης Υπερμάχου με άλλο ένα Mitsubishi Lancer EVO 7!

 Έπειτα ακολουθούν οι Λούης Παπαγεωργίου/Πρόδρομος Χρύσανθου με Mitsubishi Miarge , Al-Thefiri/Al-Kuwari με Mitsubishi Lancer EVO 10 , Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης με Volkswagen Golf , Νίκος Μαραγκός/Νεόφυτος Καρεκλάς με Mazda RX8 και Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος με Peugeot 106! 

Τον αγώνα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν για διάφορους λόγους οι Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3 R5) , Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου(VW polo R5) , Φώτος Γιαννούρη/Ανδρέας Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO9) , Ζαχαριάς Μανώλη/Γιάννος Καλλής (Peugeot 208) Μάριος και Κωνσταντίνος Ζάκου (Honda Civic) και Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης με Ford Fiesta.

 Άλλο ένα Cyprus Rally έφτασε στο τέλος του και πέρασε στην ιστορία! Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί δράση και θέαμα από τον αγώνα:

Cyprus Rally 2023 by Gand Oil Cyprus