About

East Safari Rally 2024: Preview

Με τις γρήγορες αλλά και απαιτητικές ειδικές διαδρομές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου ξεκινάει και φέτος το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Τα πληρώματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά́ μιας και το λάθος θα τους στοιχίσει. Το East Safari Rally θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και αποτελείτε από 8 ειδικές διαδρομές. Πρόκειται για τις ειδικές Χαλοσπιτιά και Παραλιμνίτικα όπου θα διεξαχθούν από 3 φορές, ενώ η ειδική Δασάκι θα διεξαχθεί 2 φορές. 



 Όσο αφορά τις συμμετοχές του αγώνα αυτές ανέρχονται σε 19 με αρκετούς συνδυασμούς να έχουν τις δυνατότητες για να πάρουν την νίκη του αγώνα. Μετά από σχεδόν 7 χρόνια ο Πέτρος Παντελή ξανατρέχει σε αγώνα ράλι στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 9 και με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου θα επιδιώξουν το καλύτερο. 


Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν επίσης και οι Κωνσταντίνος Σιώφερος με συνοδηγό τον Κύρο Γεωργίου. Το πλήρωμα του Mitsubishi Lancer Evo 10 θα αναμετρηθεί με δυνατούς οδηγούς μόλις στην δεύτερη τους παρουσία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όμως πηγαίνουν με υψηλές επιδιώξεις. 



Με το πορτοκαλί Mitsubishi Lancer Evo 10 θα αγωνιστούν οι πανταχού παρών Σταύρος Αντωνίου με συνοδηγό τον Δημήτρη Πιερή, ενώ το τελευταίο πλήρωμα της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν είναι άλλο από τους Γιώργο Εγγλέζου και συνοδηγό τον Παύλο Εγγλέζου.



 Οι ξανά νικητές του αγώνα με το Mitsubishi Lancer Evo 9 είναι εκ τον φαβορί για την νίκη. 



4 πλήρωμα θα αγωνιστούν στην RCS2 και οι τέσσερις με (Mitsubishi Lancer Evo 7). Πρόκειται για τους Πρόδρομο Προδρόμου – Γιαννάκη Ιωάννου, Σταύρο Σταύρου – Ελπιδοφόρο Ελπιδοφόρου, Νίκο Δαμιανού – Κωνσταντίνο Μιλτιάδους και Ανδρέα Παναγιώτου – Στέλιο Φοινιώτη.



 Μοναχικό αγώνα στην RC4 θα κάνουν οι Γιαννάκης Τζώρτζης οδηγώντας Ford fiesta και συνοδηγό τον Σωτήρη Κασσέτα. 



Αργύρης Σταύρου στο τιμόνι του Suzuki Swift με συνοδηγό τον Βασίλη Κυριάκου και Σωτήρης Πετρακίδης οδηγώντας Ford Fiesta με συνοδηγό τον Μιχάλη Χαριλάου θα είναι τα δυο πληρώματα της RC5. Ωραίες μάχες θα μας χαρίσει και οι RCS1 όπου τα τέσσερα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή έχουν τις δίκες τους πιθανότητες για επικράτηση.


 

Αναφερόμαστε στους Χρύσο Παντελή – Tούλλη Αριστοδήμου (Peugeot 206), Μιχάλη Σοφοκλέους – Ανδρέα Ξενοφώντος (VW Golf), Θωμά Θεοφάνους – Άγγελο Ξενοφώντος (Peugeot 106) και Ευάγγελο Παναγιώτου – Μάριο Ποταμού (Hyundai accent). 



Μοναχικό αγώνα θα κάνει ο Άκης Έλληνας με συνοδηγό τον Γιώργο Πουγούκια και αυτοκίνητο Ford Dytko στην RCL1 όπως επίσης και ο Φώτης Ιωάννου στο τιμόνι ενός Suzuki Vitara με συνοδό τον Παναγιώτη Ηρακλέους στην RCT1. 

Ευάγγελος Ρούσος – Πέτρος Πίττας θα αγωνιστούν με Mitsubishi Lancer Evo 3 στην Mixed κατηγορία ενώ το απόγευμα στην Mixed κατηγορία και Χάρης Μαμαντόπουλος – Ανδρέας Τσέλεπος με Ford Fiesta στην Novice κατηγορία.

 Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις ώρες των ειδικών διαδρομών , Χάρτη και την λίστα συμμετοχών του αγώνα.