About

Nicosia Rally 2024: Preview

 Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Φεβρουάριου ο πρώτος αγώνας από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου στη Λευκωσία. Το Nicosia Rally περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων θα διεξαχθούν δύο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο (Δορυφορικός, Λεύκαρα) και δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή (Κοτσιάτης, Λυθροδόντας).



20 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα εκ των οποίων τα τρία είναι κατηγορίας R5. Πρόκειται για τους Σίμο Γαλαταριώτη - Αντώνη Ιωάννου (VW Polo R5), Παναγιώτη Γιάγκου οδηγώντας Hyundai I20 R5 με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου, ενώ το τρίτο αγωνιστικό της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι το Citroen DSR5 του Κώστα Ζήνωνος με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή. 



Τέσσερα πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC2 με το κάθε ένα από αυτά να έχει τις δικές του πιθανότητες για επικράτηση στην κατηγορία. Αφορά τους Γιώργο Νέστωρος οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Γιάννο Καλλή, Μιχάλη Ποσείδιας στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Σάββα Λαό, Γιάγκο Γιάγκου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 9 με συνοδηγό τον Παναγιώτη Γεωργίου και Χρίστο Κοκία με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 9.



Δύο πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS2, με τους Πέτρο Λαό με συνοδηγό τον Μιχάλη Στυλιανού και Χριστόδουλο Χριστοδούλου με συνοδηγό τον Χρηστάκη Ππαή λαμβάνοντας μέρος και τα δυο πληρώματα με Mitsubishi Lancer Evo 6.



Δύο Proto cars θα αγωνιστούν στην RCL4, όπου πρόκειται για τους Κάρλο Kακουράτο οδηγώντας Toyota Yaris Proto  με συνοδηγό τον Ελένιο Νικολάου και Φλώρο Στυλιανού με συνοδηγό τον Άγγελο Μακρίδη στο τιμόνι του Mitsubishi Mirage Proto.



Μοναχικό αγώνα στην RC4 θα κάνουν οι Ζαχαρίας Μανώλη με συνοδηγό τον Αντρέα Χρυσοστόμου με αυτοκίνητο Peugeot 208 R2 και στην RC5 οι Χρίστος Σκορδής οδηγώντας Ford Fiesta R1 με συνοδηγό τον Πρόδρομο Χρυσάνθου.



Όσο αφορά στην RCS1 δήλωσαν συμμετοχή πέντε πληρώματα με τους Χρυσόστομο Παντελή – Θωμά Θεοφάνους οδηγώντας Peugeot 206, Κωνσταντίνο Ζάκου – Στέλιο Ζάκου με Honda Civic, Νικόλα Κυριάκου – Γιώργο Zουππουρη στο τιμόνι ενός Honda Civic, Παναγιώτη Προδρόμου – Ανδρέα Νέστωρος οδηγώντας Honda Civic και Μάριο Ζάκου – Σάββα Ζάκου στο τιμόνι ενός VW Golf.



Τέλος στην MIXED κατηγορία θα αγωνιστούν δυο πληρώματα με τους Δημήτρη Δεληγιάννη – Πέτρο Πίττα οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer Evo 3 και Μαρία Χατζηγεωργίου – Μαρία Παπανδρέου στο τιμόνι ενός Honda Civic.

 Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία και καλό τερματισμό. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το ωράριο των ειδικών διαδρομών και τη λίστα συμμετοχών του αγώνα.