About

Finikoudes Larnaca Rally 2024: Preview

Διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 25 - 26 Μαΐου ο δεύτερος αγώνας ράλι από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου , μια διοργάνωση της Λέσχης Λάρνακας.

 Το Finikoudes Larnaca Rally περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων θα διεξαχθούν δύο επαναλαμβανόμενες το Σάββατο (Δορυφορικός, Πετροφάνι) και δύο επαναλαμβανόμενες την Κυριακή (Καλαβασός, Σταυροβούνι).



25 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα εκ των οποίων τα τρία είναι κατηγορίας R5. Πρόκειται για τους νικητές του πρώτου αγώνα Σίμο Γαλαταριώτη - Αντώνη Ιωάννου με το VW Polo R5, όπου θα επιδιώξουν να κάνουν το 2 στα 2. Απέναντι τους στην μεγάλη κατηγορία θα βρεθούν οι Παναγιώτη Γιάγκου οδηγώντας Hyundai I20 R5 με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου και το Citroen DS3 R5 του Κώστα Ζήνωνος με συνοδηγό τον Φάνο Χριστοφή.



Επτά πληρώματα θα αγωνιστούν στην RC2 με το κάθε ένα από αυτά να έχει τις δικές του πιθανότητες για επικράτηση στην κατηγορία. Αφορά τους Γιώργο Νέστωρος οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Γιάννο Καλλή, Μιχάλη Ποσείδια στο τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo 10 με συνοδηγό τον Ανδρέα Χρυσοστόμου, Κώστα Λαό με συνοδηγό τον Μιχάλη Στυλιανού και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 9, Χρίστο Χριστοδούλου οδηγώντας Subaru Impreza και συνοδηγό τον Ανδρέα Ανδρέου, Άγγελο Πετρίδη στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 9 με συνοδηγό τον Κύπρο Χριστοδούλου, Χρηστάκη Κοκία και Άγγελος Μακρίδη με αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 9 και Γιάγκο Γιάγκου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 9 με συνοδηγό τον Παναγιώτη Γεωργίου.



6 πληρώματα θα αγωνιστούν στην RCS2, με τους Σωκράτη Σωκράτους – Γιάννο Ευριπίδου οδηγώντας το γνωστό Subaru Impreza που θα το δούμε με νέα χρώματα , Πέτρο Λαό - Σωτήρη Λαό στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 6, Χριστόδουλο Χριστοδούλου – Κυριάκο Νικολέττη με Mitsubishi Lancer Evo 7, Στέλιο Λαό – Παναγιώτη Λαό στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo 3, Λυκούργο Κακουράτο – Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου οδηγώντας Mitsubishi Lancer Evo 3 και Μάριο Αντωνίου – Πέτρο Πίττα με Mitsubishi Lancer Evo 3.



Μοναχικό αγώνα θα κάνουν στην RC3 οι Δημήτρης Παρέλλης – Ανδρέας Παπανδρέου με Renault Clio Rally5, στην RC4 οι Ζαχαρίας Μανώλη – Κώστας Ευριπίδου οδηγώντας Peugeot 208 R2, στην RC5 οι Χρίστος Σκορδής - Πρόδρομος Χρυσάνθου στο τιμόνι του Ford Fiesta R1 και στην RCT1 οι Ανδρέας Νικολάου – Μανώλης Μανώλη με Suzuki Vitara.



Όσο αφορά στην RCS1 δήλωσαν συμμετοχή τρία πληρώματα με τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου – Σταύρο Χριστοδούλου στο τιμόνι του Honda Civic, Νικόλα Κυριάκου – Γιώργο Zουππουρή οδηγώντας Honda Civic EP3 και Παναγιώτη Προδρόμου – Ανδρέα Νέστωρος με Honda Civic.



Τέλος στην Mixed κατηγορία θα αγωνιστούν Μαρία Χατζηγεωργίου – Μαρία Παπανδρέου στο τιμόνι ενός Honda Civic και Πέτρος Λαός – Λευτέρης Λαός με Mitsubishi Galant.



Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα κάθε επιτυχία. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το ωράριο των ειδικών διαδρομών και τη λίστα συμμετοχών του αγώνα.